2024. február 11., vasárnap

Együtt, az akadályok ellenére is! - könyvértékelés

Elle Kennedy művei iránti rajongásomnak engedve tavalyi évzárásként olvastam el Sarina Bowen-nel közös könyvét, ami a Him – Ez a srác volt. Nagyon vegyes érzéseim voltak a sztorival kapcsolatban, hiszen egyik percben mondtam, hogy áh nem, ez nekem túl sok, majd következő fejezetnél szerettem, mert annyira érzelmesek voltak a srácok. Akkor úgy tettem le, hogy jó, ülepedik picit, aztán ránézek talán a folytatásra.

Nagyon pörgetem az újév beköszöntével az olvasatlan könyveim számának lefaragását, de úgy gondoltam most egy kicsit letérhetek erről az útról. Sajnos használtam nem tudtam a folytatást levadászni, így az e-könyv mellett döntöttem. Igen, még működik a Kindle-öm, idén szeretném jobban kihasználni. Szóval gondoltam ideje új esélyt adnom Ryan és Jamie párosának, méghozzá az Us – Mi című regényben!

Figyelem! Ismét egy homoszexuális párossal foglalkozó regényt fogok boncolgatni, ha korábban nem találkoztál volna nálam Wes-szel és Jamie-vel.

Az előző könyv utáni vegyes érzéseimet félretéve kicsit pozitívabban indultam ennek neki. Az elképzeléseimhez mérten meglepően mást kaptam most az írónőktől, amit egyáltalán nem bántam! Az első rész befejezését követően kíváncsian vártam, hogy mit fog rejtegetni a srácok számára a közös életük.

Wes a torontoi profi hoki csapatban jól teljesít, illetve Jamie is imádja a fiatalokat edzeni. Azonban mindketten titkolják szerelmi életüket, az nehogy beárnyékolja szakmai sikereiket. De négy fal között sem adatik meg számukra a szabadság, és kénytelenek a lakótárs szerepet felölteni, hála Ryan behemót csapattársának, Blake-nek. Eleinte nyűgként élik meg Blake közvetlenségét, aztán egy ponton Wes is belátta, hogy igazi barátot talált a személyében.

Jamie nehezen viseli a lakótárs színjátékot, és azt is, hogy szerelme sokat van távol tőle. Egyre csak torlódik a nehézség életében, és kapcsolatukban egyaránt, ezek végül elég komolyan ledöntik a lábáról – fizikailag is. Kicsit itt aggódtam, hogy teljesen más irányba fog elmenni a cselekmény, és esetleg szomorú vége lesz a dolgoknak, akár szakítás formájában, akár esetleg egy komolyabb betegség megjelenésével. És mindennek tetőpontjaként robban a bomba, megtörténik az, amitől már az elején tartott a két srác… Wes nyakában lihegnek az újságírók, riporterek, mellette sportolóként is helyt kell állnia, miközben nyomasztja Jamie állapota és kapcsolati problémájuk is. Jamie számára pont egy kis távolság kell, ami korábban épp a nehézséget okozta. Miután magába nézve megtalálta problémái forrását, sikeresen vette az addig felmerült akadályokat, és készen állt arra, hogy rendezze kapcsolatát is szerelmével.

A könyv utolsó fejezetei mutatták meg igazán, hogy mennyi érzéssel van tele ez a két srác. Bár nekem valahol ez túl szép, hogy igaz legyen kategória, de pont az ilyenek miatt olvasok. Illetve a végén nagyon tetszett Ryan csapattársainak a poénkodása a csúnya inggel - amit már a könyv elején remekül felvezettek az írók -, amivel egyúttal támogatásukat és barátságukat is kifejezték újonc játékosuk iránt. Jót mosolyogtam Wes kollégáinak látogatásán, amikor is a hölgyek befogadták Jamie-t, és a NÉBerek körébe emelték.

„– Legközelebb gyere fel velünk! Mi NÉBerek tartsunk össze, nem igaz?
Önkéntelenül összerezzenek. Hallottam már azt a kifejezést. Nejek és barátnők. De… nekem farkam van, b*sszus!”

Sokkal, de még annál is jobban tetszett a második rész, mint az első! Lehet, hogy az első rész azért nem jött úgy be, mert először olvastam ennyire ízig-vérig LMBTQ könyvet a soft pornóra hajazó részek még mindig megborítanak, na, és itt már egy fokkal felkészültebb voltam. Igazából ezen túl is jobban átjött minden. Fokozatosan volt benne egy-egy rész felépítve, gondolok itt Jamie állapotára, hogy nem egyik napról a másikra jött a betegsége, hanem fázisokban jelent meg. Vagy akár a kapcsolatuk mélyrepülését és visszaépítését nézzük, az sem javult meg egy rozoga fotel cseréjétől, és bocsátott meg Jamie egy csapásra Wes-nek. Tök jól volt az is megjelenítve, hogy a kommunikáció hiánya mit tud okozni, és fontos az, hogy az ember magának is beismerjen dolgokat, bármennyire is nehéz. Minden nehézségen át lehet jutni mások segítségével, ami érkezhet a családod, vagy a szerelmed jóvoltából, vagy jelen esetben a hokis csapattársaidtól.

Őszintén meglepődtem ezen a könyvön, és azon is, hogy mennyire tetszett. Most ott vagyok, hogy nem igazán akarom elengedni a fiúkat. Tudom, hogy íródott azóta egy novella Epic néven, amit a kiadó gyűjtői kiadásban, limitált számon jelentetett meg. Erről sajnos lecsúsztam, de láttam, hogy tervezik e-könyvben is kiadni, na, az már az én lehetőségem lesz! Addig is esélyesnek tartom, hogy rá fogok nézni a PNC sorozat ????? mi ez a név? két könyvére, de főként a Good boy – Jófiúra. Blake Riley karaktere nagyon megtetszett, kíváncsi vagyok, mit tud egy önálló könyvben!

Az olvasatlan könyveim meg tovább sírnak a polcomon a sorukat várva. De hát ilyen ez a popszakma.

F.

Sarina Bowen, Elle Kennedy: Us – Mi
Him 2.
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2020.
334 oldal

Vajon a kedvenc hokisaid veretlenül zárják az első közös szezonjukat?

Az NHL-ben töltött első öt hónap igazi sikersorozat Ryan Wesley-nek. Sosem volt még ilyen boldog: nappal a profik közt játszik, esténként pedig a szerelme várja otthon – Jamie Canning, a gyerekkori legjobb barát, aki ma már a párja. Csak egy dolog árnyékolja be az idillt: élete legfontosabb kapcsolatát titokban kell tartania, máskülönben a médiafelhajtás könnyen derékba törheti a sportolói karrierjét.

Jamie tiszta szívből szereti West, de gyűlöli a bujkálást. Nem ilyen életet képzelt el magának, és az állandó titkolózás kezdi megbosszulni magát. Új munkája sem éppen úgy alakul, ahogy remélte, de tudja, hogy Wesszel az oldalán képes lesz túllendülni a nehézségeken. Szerencsére ott van nekik a lakás, ahol zavartalanul együtt lehetnek.

Vagy mégsem? Amikor Wes legkotnyelesebb csapattársa beköltözik az emeletre, félő, hogy a gondosan felépített hazugságváruk bármelyik percben összeomolhat. Vajon Wes és Jamie nagypályás kapcsolati rutinja képes megbirkózni a külvilág fenyegetéseivel?

Figyelmeztetés: a könyvben szerepelnek szexjelenetek, egy vibráló fotel, távszex, és kiderül, hogy a hokijátékosok a zöld összes árnyalatában dögösek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése