2024. szeptember 15., vasárnap

Meddig maradhat titokban minden? - könyvértékelés

Nem vagyok egy hatalmas krimi fogyasztó, de nem is vetem meg a műfajt. Néha napján becsúszik egy-egy regény, amin kicsit izgulhatok, nyomozhatok, aztán feledésbe is merül számomra. Már egy ideje fel-feljött közösségi oldalakon Holly Jackson regénye. Mindenki dicsérte, kevés negatív kritikába futottam, így tavasszal én is lecsaptam egy példányra Vinteden.

Az olvasáshoz a löketet az adta meg, hogy kijött a könyv sorozat adaptációja a Netflixen, így gondoltam, ideje már elolvasnom nekem is a regényt, ami nem más, mint a Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz. Utána pedig jöhet a sorozat, bár így túlságosan ki szoktam elemezni az adott filmet, de majd meglátom, lesz-e hangulatom hozzá.

Nem volt túl sok elvárásom a történet iránt, gondoltam lesz egy iskolás nyomozás, könnyen rájövök az elkövető kilétére, aztán el is felejtem a művet. Persze, megint téves következtetést vontam le, mert Holly Jackson rendesen változtatott ezzel a könyvével a krimihez való hozzáállásomhoz! Rég fogtam a kezemben ennyire izgalmas, figyelmemet lekötő regényt, amiben én is együtt fejtegettem a felmerülő talányokat a főszereplővel!

2024. szeptember 1., vasárnap

Mi a kedvenc szavad? - könyvértékelés

Nyár elején olvastam Christina Lauren szerző párostól egy számomra ízig-vérig nyár indító történetet. A Nem mézes hetek megvett kilóra, nagyon szerettem a könnyed, vidám sztorit. Akkor már régen pihent a polcomon egy másik könyv az íróktól, amibe még talán március környékén szerettem bele. Plusz pont, hogy csak éldekorált változatban került itthon kiadásra, ennek szépsége azt is felülírta nálam, hogy amúgy teljesen rózsaszín az egész kötet. Szóval, a vidám könyvük után tudtam, hogy még a nyár folyamán sort fogok keríteni erre a regényre is!

A fülszövege alapján egy igazán romantikus sztorira számítok a Szerelem és egyéb szavak lapjain. A borítón lévő grafikák alapján tipikus „kuckózós” olvasmány ez nekem, de ahogy elkezdtem olvasni, rájöttem, hogy ezek az ábrák apró utalások a történetre. Miután hirtelen fejest ugrottam az olvasásba, 60 oldal környékén erősödött bennem az érzés, hogy mekkorát tévedtem azzal, hogy a borító és a tartalma alapján ítéltem meg ezt a könyvet!

Főszereplők az olvasással kerülnek egymáshoz közel

Ugyanis a szerzőpáros a korábbi vicces romantikus regénye után sokkal komplexebb témába nyúlt bele, amivel mély vizekre is eveztek. Nem új keletű a történet alapja, hiszen a főszereplők jelen esetben is gyerekkori barátokként lesznek szerelmesek egymásba, eltávolodnak és évekkel később újra találkoznak. Viszont az egész szerintem zseniálisan van felépítve, mindvégig magával vitt a történet!