2024. augusztus 25., vasárnap

A szerződésre figyelni! - könyvértékelés

Mivel sikerült jól megtolni az augusztusi hónapot olvasás terén jól jött a 2 hetes szabadság, és egy rövidke könyv így gondoltam, nekilátok egy újonnan beszerzett példánynak. Ahelyett, hogy csökkenteném a korábbi olvasatlan könyvek számát, de hát ez már csak ilyen. Már egy ideje piszkálja a fantáziámat Lauren Asher trilógiája, a Dreamland Billionaires.

Itthon egyelőre az első kötet jelent meg, ami a The Fine Print – Az apró betűs rész nevet kapta. Szokásosan ez a regény is a TikTokon keltette fel az érdeklődésemet, rengeteg rövidebb videó jött szembe velem, ahol idézeteket osztottak meg a könyvből, vagy épp összefoglalókat mondtak el róla. Érdekesnek találtam a sztorit, illetve az általam kedvelt témák közé is beillett, így nyilván kapott egy esélyt tőlem ez az átlag hosszúságú könyv.

Elsőre úgy éreztem, hogy ez egy klasszikus morcos pasi és folyton vidám kedves csaj történet lesz. Egy picit tartottam is attól, hogy a főszereplő lány, Zahra túlságosan cuki, cukormázas karakter lesz. Viszont szerencsére nem így történt.

2024. augusztus 19., hétfő

Fel a jégkorit! - könyvértékelés

Mostanában nem olvastam BookTok szenzációt, de már tűkön ülve vártam, hogy mikor állhatok neki ennek a könyvnek. Szerintem tavaly ősz vége óta vadászom, de valahogy mindig úgy voltam vele, hogy elég megosztó könyv lett, sokalltam érte így az árát, nem mertem kockáztatni. Vinteden is nézelődtem, de sokszor szerintem irreális áron kínálták a példányokat, olykor szállítással együtt a bolti árat is meghaladta, amibe került volna.

Mai napig dobál fel a TikTok friss videókat Hannah Grace könyvével kapcsolatban. Sőt, már megjelent hazánkban a folytatás, hiszen ez egy sorozat, ami Maple Hills néven fut. Izgatottan, de vegyes érzésekkel álltam neki így az Icebreaker, vagy magyarul a Jégtörő című regényének! Úgy voltam vele, hogy hiába a sok vegyes értékelés – többen lehúzták egyébként, rengetegen emelték ki, hogy túlírt, sok minden idegesítő benne – illetve a nagy felhajtás körülötte, adnom kell neki egy esélyt. Kiderült amúgy, hogy Elle Kennedynek köszönhetően az egyetemista hoki csapatos könyvek a gyengéim, így azt mondtam, miért ne? Nyitok valami újdonság felé. Emellett több olyan videó jött szembe velem, ahol külföldi jégkorongozó srácoknak adták a könyvet olvasásra. Már az ő reakciójukból is azt mondtam, hogy jó, én ezt el fogom olvasni, akármilyen is.

2024. augusztus 11., vasárnap

A tiltott gyümölcs mindig édes - könyvértékelés

Rászoktam már arra, hogy másodkézből vásárolok könyveket, hiszen eléggé elszálltak a könyv árak is minden más mellett. Néha azért felnézek a Könyvmolyképző oldalára, milyen újdonságokat tartogatnak. Ott láttam meg korábban, hogy előkészületben van Elle Kennedy egy új regénye ami sajnos egyelőre nem a The Graham effect. Mivel az egyik kedvenc íróm, így gondoltam nemsokára úgyis megszerezhetem ezt is, ráadásul a tartalma is megfogott.

Az viszont egy picit lelombozott, hogy egy csekély, 240 oldalas kis könyvecske lesz a Bad Apple avagy a Tiltott gyümölcs. Viszonylag ritkán találkozom ilyen rövidebb regényekkel, megszoktam a 300 oldal feletti könyveket, de újabban 400 oldal felettiekhez nyúlok. Aztán rájöttem, hogy felesleges ezen pörögnöm, hiszen az egyik kedvenc íróm, teljesen mindegy hány oldal a könyve, garantálható számomra a kikapcsolódás és a szórakozás.

Egyébként a terjedelme miatt nem rendeltem kiadói oldalról, mert a szállítás már sokat dobott volna rajta. Ismét másodkézből szereztem be, de sajnos kicsit az utazást megsínylette felém. Figyeljetek mindig a csomagolásra, nem kell csilivili semmiből, csak legyen esetleg több rétegű, ne essen baja semminek. Nyilván, a betűk nem estek ki a könyvből, de kicsit csalódott voltam, hogy a hátsó borítója, és így pár lap megtört, meggyűrődött…

2024. augusztus 4., vasárnap

Végső elszámolás a múlttal - könyvértékelés

Ahogy írtam korábban, a júliusi hónapomat Anne L. Green egy trilógiájával sikerült eltöltenem. Ugyan nem így terveztem, de utólag bevallom, nem is bánom, hogy tolódott júniusról a Hatalom, mámor, Toszkána sorozat olvasása. Az első rész nem igazán pörgött fel, viszont a másodikban, a Toszkán örökösben annyi minden történt, hogy csak kapkodtam a fejemet. Pár rész családi titkok/gyanú árnyékában kijött volna belőle, de hát nekem ezek a guilty pleasure tv műsorok, úgyhogy a második rész kifejezetten tetszett a könyvek közül.

Legfőként Bianca szála foglalkoztatott, így nem késlekedtem, azonnal ugrottam a folytatásra – szintén e-könyv kiadásban. A záró rész, a Toszkán rejtély címet kapta. Ennek alapján bízok benne így olvasás előtt előre elkezdtem a bevezetőt megírni, hogy minden korábbi kérdésre választ fogok kapni, és megtartja azt a szédületes iramot a cselekmény, amit az előző regényben tapasztaltam.