2023. július 30., vasárnap

Inspiráló várakozás - könyvértékelés

Mostanában rákaptam a használt könyvek vásárlására éljen a Vinted ilyen szempontból is, mivel brutálisan elszálltak a könyv árak (is)… Tavaly év vége felé láttam egy könyvmolyképzős könyvet, aminek a témája akkor nagyon aktuálissá vált számomra, hiszen pont az autóm javításra várt. Amy Daws regénye meggyőzött leírás alapján, így gőzerővel kutattam fel a használt példányokat, míg sikerült egyre lecsapnom tavasszal.

Egy egyszerű, könnyed kis limonádé típusú könyvet szerettem volna most olvasni, így ugrott be a Wait With Me – Várj velem című rövidke kötet. Nem voltak hatalmas elvárásaim, csak egy kis szórakozást szerettem volna átélni az olvasás közben, és úgy éreztem, hogy ez a könyv pontosan erre lesz megfelelő. Elég mozgalmas lett ez a hónapom, így becsúszott egy nagyobb olvasási szünet, de még így is jó időt futottam vele 3 hét alatt végeztem vele.

A fülszöveg egy vicces, kis romantikus könyvet ígért, és azt kell mondjam, mindezt tökéletesen hozta is az egész. Kate erotikus regények írásával foglalkozik és egy igazán különös helyen találja meg a régen elszállt ihletet: a Tire Depot nevű autószerelő műhelyben. Ennek érdekében mindent megtett, hogy ott lehessen a váróteremben, ha kellett ismerősök autóját kérte kölcsön, hogy elvigye egy gyors szervízelésre, aztán a végén már csak bejárt írni. Szerinte észrevétlenül csinálta mindezt, de persze belebotlik egy igazán jóképű és megnyerő szerelőbe: Miles-ba.

Kate ahogy halad a sorozatának lezáró részével, úgy habarodik bele a szerelő srácba. Egyre több időt töltenek együtt, akár csak egy véletlen esti közös iszogatásról, vagy konkrétan buli invitálásról van szó. Viszont vannak dolgok, amiket Kate elhallgat Miles elől… Abban a hitben volt, ezek apróságok, és nem fontos tényezők, ám csúnyán meg is ütheti a bokáját emiatt. De, ennyire ne szaladjunk előre!

Nem éreztem azt, hogy elhamarkodott fellángolás lett volna a két szereplő között. Nem estek egyből egymásnak, illetve ezzel kapcsolatban Kate-nek aggályai is voltak – hiába a pornóregény írás. Egy idő után áttört köztük a szexuális vonzalom, ennek kapcsán kaptunk pár forró jelenetet, amik – ahogy Kate, vagyis Mercedes meg is írta a könyveiben – pontosan úgy zajlottak, mint egy ilyen regényben várja az ember. Pont emiatt néhol olyan érzésem volt, mintha Kate egyik regénye szerint cselekedne aztán pont Miles kapcsán merít új ihletet, és ír róla (???) egy történetet. Túlságosan is az írásnak szentelte az életét, és emiatt több megvető véleményt is kapott. Mindeközben barátai olyan tanácsokat adtak neki, amik az ilyen regényekben, kliséként szerepelnek. Majd az egyik barátja jóvoltából olvasóként is kaptam egy klisés részt, amin igazából meg sem lepődtem, mert milyen romantikus limonádé könyv lenne az, ahol nem keveredik be a képbe egy harmadik fél, miközben bimbódzik egy kapcsolat?

Tényleg nem vártam sokat a regénytől, nem leptek meg a megszokott fordulatok sem. A főszereplők mögött nem volt hatalmas háttér történet, bár Miles érdekesebb volt számomra, aztán lezárta az író annyival, hogy ex barátnője miatt elzárkózik a kapcsolatoktól, és nem akar drámát az életébe. Kate annyiban tetszett, hogy nem átlagos munkát alkotott az író számára, egyébként semleges volt nekem. A cselekmény jól volt felépítve, nem a közepébe vágott az író, viszont a végét nagyon elcsépeltnek, és összecsapottnak éreztem – főleg egy átlagos, könyves fordulat miatt, amit a szereplők is megállapítottak. Másféle lezárásra számítottam, de a történethez passzolt ez.

Amy Daws rövidke regényével tényleg egy könnyed, limonádé stílust kaptam a kezembe, ami egy laza kikapcsolódáshoz pont elég. Tipikusan egy "egyszer elolvasom, de utána már el is felejtem" sztori. Nem kellett rajta agyalni, nem tartotta fent úgy igazán, felpörgetve az érdeklődésemet, ennek ellenére könnyű nyelvezete és írói stílusa miatt gyorsan lehetett olvasni. Aki egy könnyen emészthető, kikapcsolódást nyújtó, rövidke történetet keres, ő neki nagyon tudom ajánlani ezt a könyvet! Ez a könyv pontosan annyi, amit a fülszövege is ígért. Se több, se kevesebb.

F.

Amy Daws: Wait With Me – Várj velem
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2022
296 oldal

Miért kérd kölcsön az összes ismerősöd autóját, hogy szervizbe vihesd?

A romantikusregény-író, Kate Smith írói válsága miatt egy sort sem képes írni. Ráadásul a nemzetközi sikert aratott erotikus Panzió-sorozata jogdíjának utolsó részleteit éli fel, így szinte bármire kész lenne azért, hogy újra megszállja az ihlet. Még arra is, hogy nap mint nap besurranjon egy autószerelő műhely ügyfélvárótermébe, ahol a szavak szabadon és perzselő forrósággal ömlenek, akárcsak az ingyen kávé.

Sikerül észrevétlennek maradnia egészen addig, míg a keménykötésű és jóképű autószerelőnek, Miles Hudsonnak fel nem tűnik a furcsa kis vörös lány, aki a személyzeti bejáraton át lopakodik ki és be.

A lány viszont túl izgalmasnak tűnik ahhoz, hogy csak úgy leleplezze. És Kate-nek is kapóra jön, hogy első kézből szerezhet információkat az új könyvötletéhez.

Üdítően szellemes és megkapó romantikus történet, a Passionflixen várható új film regényalapja.

Töltődj fel vele!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése