2022. augusztus 18., csütörtök

Üdv a Trinity Akadémián! - könyvértékelés

A Könyvmolyképző Rubin pöttyös kategóriája a szívem csücske, az itthoni gyűjteményem javarészét is az ilyen jelölésű könyvek teszik ki. Valahogy mindig elgyengülök egy-egy rosszfiú hatására a történetek tartalmában, vagy akár beleolvasójában is, így garantált, hogy mindig gyarapodni fog a könyvtáram ilyen jellegű könyvekkel. Többször volt már, hogy egy-egy új megjelenés - számomra ismeretlen írótól - felkeltette érdeklődésemet, és újabban a kiadó ad az új megjelenésekhez egy szösszenetet, amit el lehet olvasni a könyvből, még nagyobb kedvet csinálva a regényhez.

Így futottam bele Michelle Heard Trinity akadémia sorozatába is! Annak első regénye a Falcon, amely borítóján egy kidolgozott testű fiatal ember mutogatja magát ami egyébként nem új keletű dolog a kiadónál. Egy rövidke, 240 oldalas könyvről van szó, ami egy négyrészes (az epilógus külön kötetet kapott, így tekinthetjük ötrészesnek) sorozat első regénye. Utánanéztem, a sorozat magánkiadásban jelent meg, csak ekönyv formátumban, azért lett ilyen szolid terjedelme hazánkban papír kiadásban.

Az prológusban megismerkedhetünk három sráccal, akiknek egytől egyig hatalom van a kezében az által, hogy a CRC Holdings örökösei: Falcon, Lake és Mason nem játszanak kis tétben, hiszen nem kis vagyon és ezzel felelősség fog rájuk nehezedni iskolai évük befejezésével. Ezúttal a főszerep Falcon-é, akinek érezhető a feszültség családjában, főként bátyja részéről, hiszen pályázik az örökösi posztra, ezzel kiélezve köztük az ellentétet.

Mondhatni, hogy a 3 srác uralja a Trinity Akadémiát, ahova protekcióval kerül be Layla, aki enyhén szólva is kilóg a tehetős miliőből. A lányt kinézi magának Grayson minden megmozdulásából ordított nekem, hogy ő lesz a negatív karakter, aki a trió bögyében van, így Falcon védelmébe veszi a lányt: kinevezi asszisztensének, amire rengeteg lány ácsingózik ezzel még több ellenséget szerzett Laylanak, de mindegy. Az elején hatalmas az ellenszenv a lányban a tehetős srác iránt, amit különböző tettekkel ki is nyilvánított felé, de csak megtartja Falcon a pozíciójában. Az áttörést az hozta meg kettejük között, hogy Grayson patkány módján viselkedett én megmondtam, hogy borzalmas karakter a lánnyal, ezzel kimutatva foga fehérjét, amit Falcon, Mason és Lake simított el. A váltott szemszögből érzékelhető volt, hogy egyik főszereplő sem közömbös a másiknak, és a vonzalom erőteljesen vibrált közöttük. Tetszett, hogy Falcon részeiben bepillantást nyerhettünk Mason-nel és Lake-kel való barátságába, ami meglepően szoros, szinte már testvéri.

Az incidens indította el a két fiatalt az ismerkedés útján, és Layla elhatározta, hogy megmutatja a gazdag srácnak az „egyszerű” világot. Sok megmosolyogtató rész kerekedett ebből, tetszett, hogy az író szépen lassan bontja le a srác „elérhetetlen” imázsát és megmutatkozik egy szeretethiányos, érzelmekkel teli Falcon. Ismerkedésükbe bekavarnak a lesifotósok, ami elbizonytalanítja a lányt, és kiborulásával arra ösztönözte végül a srácot, hogy felvállalja az egész akadémia, és a média előtt ki a barátnője. Ezzel sikerült a családjával való kapcsolatát tovább rombolnia… Ahogy a fiú bepillantást enged a lelkébe a lány is érzi, hogy érzelmileg mennyi mindent kell neki megtanítania. Ezek a részek engem is megérintettek, éreztem a bensőséges hangulatát az egésznek. Viszont azt kicsit furának gondoltam, hogy egyik percről a másikra, ennyire kimutatják egymás iránt a szerelmüket, és onnantól kb. mindent közösen csinálnak. Ahonnan indultak, úgy ez túl hirtelen volt számomra.

Annyira gördülékenyen ment minden, hogy vártam, esetlegesen Serena vagy Falcon családja mikor kavar be, és hát természetesen ez a fordulat is eljött. Layla szerepet játszott abban, hogy Falcon valamennyire rendezni tudja kapcsolatát a családjával: abbahagyta testvére a versengést vele, és ledőltek érzelmi gátjaik – ez szerintem nagyon megható jelenet volt -, illetve édesapjukkal is közel kerültek egymáshoz. Azt viszont hiányoltam, hogy anyukájukkal miért nem próbált meg simítani a kapcsolatukon. A lezárás viccesre sikerült a közös, baráti síeléssel, ahova Layla a saját, szolidabb stílusával intézett mindent, így a gazdag uraságoknak lepusztultnak számító helyen szálltak meg. Csíptem Mason és Kingsley évődéseit, illetve Lake annyira imádnivaló karakter! A függővég remek választás volt az írótól, hiszen úgy zárult le az utolsó oldal, hogy alig várom a folytatást, annyira kíváncsi lettem! Remélem, hamar olvashatjuk azt is könyv formájában itthon!


Nem tudom azt mondani, hogy úr isten mekkora hiánypótló egy regény ez jelenleg. De szerintem nem is kell annak lennie. Aki szereti az ilyen jellegű történeteket, ne féljen ehhez nyúlni, jó kis kikapcsolódás lesz. Gyanítom, mást is elbűvöl majd a Trinity akadémia három „alfahímje”.

F.

Michelle Heard: Falcon
Trinity Akadémia 1.
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2022.
240 oldal

F A L C O N  R E Y E S

Stílusos és vibráló megjelenése mögött csak úgy dagad a rideg közönnyel leplezett önteltsége. Fényűzésben telt élete arra tanította, hogy minden megszerezhető.

HATALOM. VAGYON. BEFOLYÁS.

Ő isten, én egyszerű halandó.
Ő Jupiter, én Merkúr.
Annyi erő rejlik benne!

Olyan helyekre ér el a keze, amit a legtöbben el sem tudunk képzelni. Erre én… egy tizennyolc éves lány, a feje tetejére állítom a világát. Egy lány, aki megmutatja neki, hogy a fekete-fehér világának falain túl kész színkavalkád várja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése