2019. május 5., vasárnap

Egy Baklövés, ami jól sült el - könyvértékelés


Az előző bejegyzésben Elle Kennedy Off-campus sorozatának első részéről ejtettem szót. Sikerült azóta Glamour napokon kedvezményesen beszereznem a második kötetet, így alig vártam már, hogy elkezdhessem. A baklövés, amely az angol The Mistake címen is fut, hasonlóan tetszett, mint az első könyv. A borítóról nem is beszélve.

A történetek ugyan különállóak, más-más karakterek kerülnek a főszerepbe a részek során, ám mégis valahol összeérnek a szálak. A baklövés mondhatni onnan folytatódik, ahol Hannah és Garett története abbamaradt. Csak ez esetben John Logan lesz az ügyeletes rosszfiú.


Ahogy leraktam az első részt, úgy gondoltam, hogy fog még Logan karaktere meglepetéseket tartogatni. És milyen jó megérzésem volt! Az ő esetében is volt egy „sötét folt” a családi háttérben. Ez néhol adott egy kis nyomasztó érzést úgy az egész történetnek, mint például amikor ő szedte rendbe apját, és ezzel arcul csapta a rá váró jövője. De ezek mellett szintúgy megjelent a könnyed, humoros szál is, ahogy az előző történetben is láttuk.

Grace egy félénk elsősből változott át vadmacskáva Logan hatására. Vagyis inkább a baklövése hatására? A lány személyisége elég nagy fejlődésen ment át a srácnak köszönhetően, aki óriásit tévedett érzéseivel kapcsolatban. Makacsul kötötte az ebet a karóhoz azzal, hogy ellenáll Logan könyörgésének, de később megtörik – köszönhetően a listának, amelyet kihívásként állít az egyetemista elé, és ő azt minden áron teljesíti!

A történet vége felé egyre jobban érződik, hogy a fiatalok mennyire egymásra találtak, és mennyire kiegészítik a másikat. Kapcsolatuk, szerelmük egy tipikus, New Adult regénybe illő.

Igazából, nem tudtam eldönteni, hogy melyik könyv tetszett jobban. Mondhatni, mindegyik ugyanazt a szintet hozta, amit vártam tőlük, és csak úgy olvastatják magukat. Nem tudom, hogy azért, mert szeretem a New Adult műfajt, vagy azért, mert az írónőnek jó a stílusa, de ez ilyen szempontból lényegtelen. A már fent említett könnyű témákon túl olyan dolgokhoz nyúl Elle Kennedy, mint például a függőség, vagy baráti kapcsolatok ami nekem külön tetszett, mert nálam ez mindig is kényes, érzékeny téma. A "jó és rossz" szállal tök jól megtalálta a balanszot. Történet vezetés szempontjából váltott szemszöget kapunk, Gracie és Johnny részéről. Ezek a nézőpontok olykor fejezetek központ is váltanak, de ez egyáltalán nem volt zavaró számomra.

Összességében annyit tudok mondani, hogy ezt a könyvet is megérte elolvasnom. Kíváncsian várom a sorozat maradék két részét, amit szintén akciósan Joy napokon fogok megszerezni! Ha könyvre pályáztok, érdemes szétnézni, milyen kedvezményeket kínálnak május második hétvégéjére ez alkalomból!

Valószínűleg a harmadik és negyedik kötetről egy blog posztot fogok hozni, mert nagyjából ugyanazon témákkal foglalkoznak az Off-campus kötetek, és nem érzem fontosnak, hogy mindegyiknek egy-egy bejegyzést szenteljek. De ez lehet változik, ez csak egy kósza ötlet, ami felmerült bennem a bejegyzés írása közben.

Ha nem is Off-Campus poszttal, de nemsokára jövök egy következő tartalommal!

F.

Elle Kennedy: A baklövés – The mistake
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Kiadás éve: 2017.
351 oldal

A srác nem csak a pályán szeret játszani…
Az egyetemista John Logan bármelyik lányt megkaphatja. A hokicsapat sztárjaként az élete csupa buli és csajozás, ám lefegyverző mosolya és laza stílusa valójában csak álca, amivel a diploma után rá váró évek miatti keserűségét leplezi. Szexi kalandja az elsőéves Grace Iversszel egy időre feledteti vele a gondokat, de egy meggondolatlan lépé miatt elveszíti a lányt, és utána kemény erőfeszítéseket kell tennie, hogy bebizonyítsa, megérdemel egy második esélyt.

De ezúttal kemény ellenféllel találja szemben magát…
A rosszul sikerült első év után Grace immár idősebben és érettebben tér vissza a Briar Egyetemre. Úgy érzi, végre sikerült elfelejtenie a nagyképű hokist, akinek majdnem odaadta a szüzességét. Már nem az a szende, csendes kislány, akit Logan annak idején megismert. Ha a srác azt hiszi, hogy ő is engedelmesen hanyatt vágódik neki, mint a többi csaj, hát nagyon téved. Ha vissza akarja kapni, küzdjön meg érte! Ezúttal Grace veszi kezébe az irányítást… és nem lesz szívbajos.

Az egyik legnépszerűbb New Adult-sorozat újabb, szenvedélytől izzó része. Vesd bele magad!
„Legalább olyan jó, mint Az üzlet (The Deal). Külön-külön is lehet olvasni őket, de szerintem, aki az elsőt elolvassa, azt érdekelni fogja a folytatás. Alig várom a következőt.” – Miss Gill, amazon.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése