2019. április 17., szerda

Ebben az üzletben te is benne lennél! - könyvértékelés


Januárban beszereztem egy kedves kis könyvcsomagot, aminek minden tagját olvastam már, kivétel egyet. Elle Kennedy munkásságával közvetlenül még nem találkoztam, viszont Erin Watt szerzőpáros egyik tagjaként már igen. Royal fiúk ♥ Azok a könyvek levettek a lábamról. Ennek ellenére nem tudatosan esett a választásom az írónő egyik regényére. Az Off-campus egy négy részes sorozat, melynek első kötete The Deal – Az üzlet nevet viseli.


Mostanában mintha kicsit túltolnák a kiadók ezeket a meztelen férfitesteket a borítókon. De hát mi mást tudnék elképzelni egy főiskolás jéghoki csapat sztárjáról szóló sztorihoz?! Meg hát fektettek elég hangsúlyt Garrett Graham istenien tökéletes testére mint minden ilyen regényben.

A történet fiatal egyetemistákról szól, akik különböző családi körülményekből kerültek ki egy neves egyetemre. Hannah Wells kiszemelte magának a suli legnépszerűbb fiúját, ám egy véletlennek köszönhetően botlik a hoki csapat vezetőjébe, Garrett-be. Múltjában elszenvedett sérelmek miatt nagyon ellene van a srác bárminemű közeledésének. Ekkor Garrett üzletet ajánl neki, aminek tárgya nem más, mint a kiszemelt srác meghódítása. A fiatalok egyre jobban kezdenek vonzódni egymáshoz, habár elnyomják magukban ezt az érzést.

Mindeközben felbukkannak egyetemistákat jellemző szituációk, gondolok itt bálokra, zenei fesztiválra, meccsekre, egymás között kialakuló feszültségekre. Egy fősulis regényből nem hiányozhat a sportra fektetett hangsúly. Nekem üdítő színfolt volt az, hogy nem a foci kapott elsősorban reflektorfényt, hanem a jéghoki. Szerintem ez jobb volt így, bár a lényegen nem változtat, hiszen foci esetében is ugyanezeket olvashattuk volna – edzések, meccsek, készülések. A belseje ugyanaz, csak a köntös más. A két főszereplő családi helyzete is fűszerezi a dolgokat, hogy ne legyen egyszerű a történet. A cselekményben olyan tényekbe is belenyúl az író, mint például családon belüli erőszak, parti drogok, nemi erőszak. A főiskola kontra múltból cipelt terhek kettőssége lengi be a könyvet. A végén tartogatott egy olyan csavart az írónő, amire nem nagyon számítottam, és kicsit csalódott is voltam, hogy nem érhet ilyen véget ez a jó kis sztori. De szerencsére nem kellett csalódnom.

A könyvet csak úgy faltam. Néha szabályosan hiányérzetem volt, amikor úgy alakult a napom, hogy nem tudtam olvasni. The Deal magában foglalt mindent, ami kell egy New Adult regényhez: felnőttkor küszöbén álló diákok, eltitkolt érzések, bonyodalmak, komoly témák, mindezek mellett pedig humor. A karakterek jól voltak felépítve, a két főszereplő mögött lévő életút szintén.

A sorozat többi része, az első könyvben már megismert fiúkról szól. Ahogy ezt olvastam, úgy érzem, hogy John Logan is fog még meglepetéseket tartogatni a második kötetben. Amivel nem sokára jövök, hiszen sikerült beszereznem kisebb hajtóvadászat után a könyvet, valamint jön a hosszú hétvége. Szóval olvasásra fel!

F.

Elle Kennedy: The Deal – Az üzlet
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2018.
438 oldal

A lány egyezséget köt a fősuli rosszfiújával…

Hannah Wells végre talált valakit, aki megdobogtatja a szívét. Bár az élet más területein magabiztosan mozog, a szex és a csábítás nem éppen erős oldala. Ha fel akarja hívni magára a kiszemelt srác figyelmét, ki kell lépnie a komfortzónájából, és elérni, hogy észrevegyék …még ha ezért korrepetálnia kell is a hokicsapat idegesítő, gyerekes és beképzelt kapitányát egy álrandiért cserébe.

…ami jobban sül el, mint remélte.

Garrett Graham egyetlen álma, hogy a diploma után profi hokijátékos legyen, de a zuhanó tanulmányi eredménye miatt mindent elveszíthet, amiért eddig olyan keményen dolgozott. Ha a csapatban maradás ára, hogy segít egy cinikus csajnak féltékennyé tenni egy srácot, hát legyen. De amikor egy váratlan csók életük legvadabb szexébe torkollik, Garrett hirtelen ráébred, hogy a szerep, amit játszik, nem neki való. Most már csak Hannah-t kell meggyőznie arról, hogy a fiú, akire vágyik, nem más, mint ő maga.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése