2017. november 26., vasárnap

Tiltott csábítás - könyvértékelés

Az olvasás befejeztével azon gondolkoztam, hogy minek is írnám meg ezt a bejegyzést, hiszen a könyvről már volt szó itt, csak nem épp ilyen formában. Hiszen Szigor és Liza történetéről nem ez az első írásom.

Első típusú e-könyv találkozásom pont Lakatos Levente Szigor történetével esett meg, az első két elektronikus példány szerepelt már a blogon. Kíváncsi voltam a kedvenc íróm éppen mivel rukkolt elő, így rávettem magam, hogy megvegyem az e-bookot. Aztán jött a hír, hogy megjelenik papír kötetként is a sztori. Úgy döntöttem, hogy azt nem szerzem be, ám két kedves barátom szülinapom alkalmából meglepett egy dedikált példánnyal. Most, hogy megjelent a trilógia záró része, újra leporoltam a Szigort. Így került terítékre A tiltás gyönyöre.

A sztori nem volt teljesen ismeretlen, hiszen annak idején Levente egy napilap hétvégi számaiban publikált részleteket, ott volt szerencsém párat olvasni. A főhősnő, Liza egy politikus lányaként korlátok között éli felszínes életét, véletlen egybeeséssel találkozik egy erős karakterű férfivel, aki mellett könnyen megégetheti magát kilengéseivel. Bonyolításként a férfi maga is jelen van a politika színterén, bár nem olyan formában, ahogy ő. A fejezetek előre haladtával szüntelen visszatér Szigorhoz, hiába érzi azt, hogy tilosban jár. A kemény jellemű, viszonyból viszonyba ugráló férfi sem tudja hova tenni érzéseit a lány iránt, ő is ugyanúgy a tűzzel játszik. Kisebb kalandjukat vészjósló kardként lebegteti fejük felett a politikai élet, amely a történet vezetése során kimutatja foga fehérjét. Az író jó szokásához hű maradt, hiszen jelen esetben sem hiányoznak a kedélyeimet remekül borzoló fordulatok.

Nem csak azért vonzott a könyv, mert Levente immáron hetedik éve a kedvenc íróm, és minden megjelent írása a polcomon pihen. Olyan vizekre evezett az új történetével, ami tőle valamilyen szinten szokatlan volt. Tőlem elég távol áll a politika világa. Ám olvasás közben nem éreztem azt, hogy nyomasztana a közélet „hátterével” való foglalkozás. Úgy nyúlt a témához, a választási kampányhoz – annak minden velejárójához – hogy nem éreztem az érdektelenséget a részemről. Annyira jól vegyítette az ármánykodásokat és azokkal párhuzamosan futó szerelmi szálat, hogy hiába tartottam a politikai töltettől, nem vált számomra unalmassá.

A könyv érdekessége még, hogy úgy van felosztva, ahogy az e-könyvek megjelentek. A nézőpont váltások ugyanúgy megvannak itt is. Minden részt elkülönítenek azok a címek, amik az elektronikus „köteteket” is jelölik. A fent említett e-könyv vásárlást követő papír kiadásos szituációban még felmerült bennem az, hogy mi van, ha változtatás lett a papír kötetben. Ám teljesen nyugodtan olvastam, hiszen minden ugyanúgy maradt, ahogy azt korábban már tapasztaltam elektronikus formában.

Kár is tovább szaporítanom a szót. Rendhagyó módon az első részről szóló poszt később került ki, mint a második részt firtató véleményem, így azt itt hagyom folytatásként. Aztán hamarosan érkezek a zárással, amit már nagyon izgatottan várok!

F.


Lakatos Levente: Szigor I. - A tiltás gyönyöre
Kiadó: Libri Könyvkiadó Kft.
Kiadás éve: 2016
338 oldal


A népszerű e-könyv sorozat alapján

Az egykoron kicsapongó életű Liza és vőlegénye, a fényes politikai karrier előtt álló Sándor a kívülállók szemében tökéletes álompárnak tűnik, ám színlelt boldogságukat kínos titkok tartják egyben. Mikor a lány egy félreértés folytán találkozik egy sármos idegennel, aki darabokra töri a testi és érzelmi nélkülözés miatt már megrepedt álarcát, a botrány elkerülhetetlen. Vajon Liza képes kiköszörülni a csorbát, vagy az édesapja politikai hírnevével együtt a saját jövőjét is beszennyezi? 
Szentesy Igor vagy ahogy a barátai hívják, Szigor keresett reklámszakember, a kormányzó párt újonnan felfogadott propagandistája. Kreativitása, komolysága és keménysége előtt nem csak a politika zárt ajtói, de a női combok is sorban kitárulnak. Ritkán mosolyog, utálja az ellenkezést, de imádja heccelni a sorsot. 
Liza és Szigor őrült vágyaktól hajtva félelmetes játszmába kezd, de vajon melyikük a dörzsöltebb játékos ezen az erotikus sakktáblán? Mennyit érnek a titkok? Te képes lennél gyilkolni értük?
Az Aranykönyv-díjas Lakatos Levente a Bomlás, a Szeress jobban!, és számos egyéb sikerkönyv szerzője eddig e-könyvben kiadott népszerű sorozata vadonatúj részekkel kiegészítve végre papírkötésben is a rajongók kezébe kerülhet. 

Figyelem, a politikai zsarolással, érzelmi játszmákkal és buja jelenetekkel fűszerezett történet néhol egészen szókimondó!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése