2015. június 19., péntek

Egy rendhagyó poszt - The Royals

Eredetileg a blogomat februárban a Szürke mozi (most az egyszer nem hivatkozok a posztra) kapcsán úgy indítottam útnak, hogy könyvek és azok filmes adaptációja lesz az alapja, erre épül a oldalnak az egész tematikája. Az utóbbi 3 nap úgy felpörgetett, hogy most nem tudom poszt nélkül hagyni. Az írás alatt pedig teljes transzba estem egyik kedvenc zenekarom új koncert felvételeit hallgatva. Totál rákattantam az új Hurts albumra a bejelentéskor, hiszen mind az Exile, mind a Happiness nagy szerelem volt, főleg élőben, és Theo Hutchcraft hangját pedig egyenesen imádom. Szóval nem bírok várni október kilencedikéig. A brand new love pedig a Rolling Stone lenne. Hiába koncert minőség, még így is két napja hallgatom minden alkalommal legalább ötször egymás után. De megint elkalandoztam, szóval vissza a bejegyzéshez.

Alapjába véve nem voltam az a nagy sorozat nézős típus. 2012 nyarán egyik nagyon jó barátnőm nekiállt a Gossip Girlnek. Valahogy én is rávettem magam, és onnantól, hogy az első részben felcsendült Justin Timberlake What goes around-ja (igen, JT a másik gyengém), néznem kellett. Amúgy az utolsó, leleplező résznél leesett az állam, amikor kiderült, hogy ki Pletykacica (poor lonely boy). De szerintem nem csak én voltam így ezzel... Aztán valahogy minden nyárra jött egy sorozat. 2013-ban a Született feleségek volt műsoron, mind a 8 évaddal. Mellette belekezdtem a Skins-be. Az első évadot végignéztem, nagyon jó volt, először elvontnak találtam, de megtetszett. Aztán utána valahogy a második már nem kötött le. Mellette belenyúltam még a Csajok, szilikon, ez lesz a Paradicsom! sorozatba is, ami kb. 14 éves koromban volt nálam sláger. A nosztalgia kitartott kb. 7 részig, aztán meg is untam. December végén nekiugrottam a Pretty Little Liars-nek, aminek az angolom szinten tartását is köszönhetem, hiszen eredeti nyelven nézem. Az elején meg tudtam volna őrülni, hogy ki lehet A... Az új évad első részét szájtátva néztem, és kíváncsian várom a többi részt. Tavaly nyáron a Dr. House pörgött, a végére már kész diagnoszta lettem. A sorozatgráfiám (nyelvújítás, jövök!) végére most pedig a The Royals című széria került fel, szintén egyik legjobb barátnőm ajánlására.

A sorozat idén debütált, március idusán (milyen költői vagyok). Azért nem lehetett nagyon hallani
róla (én legalábbis nem nagyon találkoztam vele eddig), ugyanis ha jól értesültem magyar szinkronnal nincs még kint. Ezzel is próbálkoztam eredeti nyelven, de valahogy elvesztem az első pár mondat után, úgyhogy jobbnak láttam inkább a magyar feliratnál maradni. Az évad sajnos csak 10 részes, a folytatásig pedig várni kell őszig. Ez a tíz rész viszont olyan, hogy minden belefért.

A történet Angliában játszódik, és egy kitalált, modern királyi család életét mutatja be. A király és a királynő 3 gyermeke közül a legidősebb, aki egyben a trónörökös is, meghal. Erre a hírre fut be az ikertestvérpár, Eleanor és Liam. Az uralkodó bejelenti, hogy eltörli a monarchiát, családja jobb élete miatt. A királynő és a király öccse bepánikol, és megindul a cirkusz. Az a nő nekem nagyon unszimpatikus volt mindvégig. Aztán amikor összefeküdt a lánya testőrével, meg előkerült a szeretője, végleg leírta magát nálam. Simon király próbál úrrá lenni ezen a kialakult káoszon, de testvére és felesége mellett nem egyszerű. Közben betekintést kapunk abba is, hogy a királyi család többi tagja hogyan él.
A hercegnő botrányhősként tengeti napjait rengeteg droggal, alkohollal, és élvezettel. Összekeveredik testőrével, aki megzsarolja, így nem tud kikerülni az érzelem mentes kapcsolatból, ami később megváltozik. A lányt senki nem tudja megváltoztatni, egyedül bátyjuk egy régi ismerőse. Majd apjuk, aki kijelenti, hogy csalódott benne. A legvégén pedig valahogy a szívemhez nőtt azzal, ahogy apjáért harcolt, majd ahogy testvére mellé állt.
Liam herceg kocsma jelenettel nyit, ahol összeakad az egyik palotai alkalmazott lányával. A párocska egymásra talál, annak ellenére, hogy a királynő megfenyegeti Ophelia-t és a lány apja is ellenzi a kapcsolatot. Felbukkan a herceg exbarátnője, bonyolódnak a dolgok, így Ophelia inkább lelép az uralkodói sarj mellől. Végül ismét összeér útjuk, aztán mégsem. Ennél a résznél egyébként nagyon dühös voltam. Oké, hogy a lány érdekeit nézte a srác, de ne már.
A királynő az eddigi ocsmány tetteit koronázza azzal, hogy amikor a királyt megtámadják szövetségre lép sógorával, akit talán még nála is jobban utáltam. A bárgyú lányairól nem is beszélve. Az évadzáróban történtek alatt nem győztem fogni a fejem, azok alapján, hogy mik zajlottak le.

Mondhatom azt, hogy az utolsó rész tette fel a pontot a sorozatra. Te jó isten, mik zajlottak le benne. Egyébként én az elején azt hittem, hogy ez a sorozat a fényűzésről, meg egy királyi család kormányzásáról fog szólni. Hát nem éppen. Jó, nyilván ez is megtalálható benne, de más egyéb is, ami csak valami pluszt ad ennek az egésznek. Eleanor botrányai, Liam tivornyázásai, Cyrus aljas dolgai, és a többi karakter jellege tették kerekké a sorozatot. Ezek után nagyon várom az őszt, hogy induljon a második évad! Ami remélem azért kicsit több részes lesz, mert ebből ennyi nem elég!

Ez a poszt, ahogy a címe is mutatja csak egy kis érdekesség volt. Kedvcsinálónak szánom azoknak, akik szeretnek sorozatot nézni, és egy igazán érdekes, pörgős, modern, tartalmas sorozatra vágynak. Az évad rövid, nem kell attól tartani, hogy 21 részen keresztül kell az eseményeket követni. De ennek ellenére nagyon tartalmas és izgalmas.

Szóval akinek van egy kis szabadideje, amit nem munkában, esetleg a családjával/barátaival, vagy olvasással tölt, én azt mondom, Royals-ra fel!

F.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése