2021. június 27., vasárnap

Viszlát srácok! - könyvértékelés

Tavaly nyár óta vártam ezt a pillanatot… Ami egyben „keserédes” is.

2017 karácsonyán fogtam először a kezembe Erin Watt könyvet. Előtte nagyon sok embernél láttam, hogy felkapták, így adtam egy esélyt neki. Annyira megfogott a stílusuk, és a történet, hogy 3 nap elteltével mentem is megvenni a soron következő könyvet. Aztán a harmadik részt már angolul olvastam, nem bírtam várni a fordításig. A Royal fiúk szépen, lassan engem is tönkre tettek. És elrabolták a szívemet. Először Ella és Reed, aztán Easton. Alig vártam a Bukott örökös megjelenését tavaly. Aztán tűkön ültem, hiszen a vírushelyzet a könyvek kiadásába is beleszólt. Szerencsére a Könyvmolyképző megörvendeztetett engem, és még sok mindenkit, hiszen megjelent végre a befejező rész, az Omladozó királyság.


Ahogy letettem a könyvet, végeztem egy kis kutatómunkát, sajnos nem tervez az írópáros egyelőre folytatást ehhez a sorozathoz. A lezárást tekintve nem is feltétlen kell folytatás, de akkor is… Olyan nehéz őket elengednem.

A történet pont az előző könyv végén lévő csattanó „utóhatásaival” indít. Nekem nagyon tetszett, hogy a könyv pont onnan vette fel a fonalat, ahol az előző részben abbahagyta. Nincs ugrás, nincs pár hónappal később felvezetés, mindennek a közepébe vágtak az írók, ami jelen helyzetben pont jót tett az egésznek. Az akkori nyitva maradt kérdések meg lettek válaszolva, és még lett egy csavar is belerakva. Nekem egy picit lassan indult be a történet, főleg hogy Hartley emlékezet vesztése tarkítja az egészet. Ezzel kapcsolatban nem igazán értettem, hogy miért csodálkozott rá annyi mindenki a sztoriban hogy „Amnézia?? Ez tényleg létezik??”. Ez kicsit nekem érdekesen jött le. Értem, hogy arra utaltak, hogy mi van, ha Hart megjátssza az egészet, meg hát milyenek a fiatalok, egymást bántják. Nekem néhol ez már sok volt. A helyzet pikantériája volt mondhatni, hogy Felicity zöld utat kapva próbál elhitetni a lánnyal, hogy neki ugyan semmi köze nincs Easton Royalhoz, viszont egy kőbunkó gyerekhez, Kylehoz annál több. Ez szült jó pár, a lány számára kellemetlen helyzetet, plusz feszültséget is. De hát ez a rész mondhatni erről is szólt: feszültség mindenhol. A lány végül nem marad egyedül az emlékei visszaszerzésében: Easton, mint egy hűsége kiskutya, kitart mellette az ellenállást figyelmen kívül hagyva. Együtt olyan titkokat fedeznek fel a lány múltjából, amire nem nagyon számítottam, annak ellenére, hogy az előző részben nagyon be voltak lengetve a sötét titkok. Az írópáros a könyv végével olyan fordulatokat tartogatott, amik tényleg megleptek, annak ellenére, hogy Royalékkal kapcsolatban szinte mindenre is fel voltam készülve. Szóval mondhatni, így lettem kárpótolva a lassú indítással, hogy jó pár extra dolog lett belesűrítve az utolsó kb 80 oldalba.

Ez a könyv nagyobb hangsúlyt fektetett úgy érzem Hartley-ra, hiszen javarészt ő köré épült az amnéziája miatt a történet. Picit sajnáltam, hogy emiatt a Royal fiúk háttérbe szorultak. Én legalábbis ezt éreztem. Viszont a könyv központi témája egyértelműen a családi kapcsolatok. Remekül vázolták az írók a jó és a rossz példát is. Jó példa volt Easton családja, ahogy kiálltak egymásért a testvérek: ott volt Ella folyamatban lévő ügye apjával; ahogy a baleset miatt Sawyer nem tágít ikertesója mellől; és a végén jelenik meg a legjobban az összetartásuk. Rossz példa volt sajnos Hartley családja: ahogy viselkedtek a baleset után vele, hiszen támogatás helyett csak bántották; próbálták eltusolni a kényes ügyüket, jó hírnevük megtartása végett, megvezetve ezzel a lányt; illetve ahogy a húgát befolyásolták. Elég erős párhuzam volt a kettő, de pont emiatt kapott hangsúlyt szerintem még jobban az egész.

Összefoglalva, a gyengeségei ellenére, a szappanopera stíluson túl nekem nagyon sok mindent adott ez a könyv, és maga az egész sorozat is. Olvastatja magát minden egyes rész, szórakoztató, de vannak benne komoly pillanatok is. Sajnos el kell engednem őket, hatalmas szívfájdalmam, hogy ezzel a fiúk története véget ért. Köszönöm az íróknak az élményt! És azt is, hogy engem is tönkre tettek ezek a Royal fiúk! ©

F.

Erin Watt: Omladozó királyság – A Royal család 5.
Cracked Kingdom
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Kiadás éve: 2021.
352 oldal

Mióta Hartley Wright találkozott Easton Royallal, az élete fenekestül felfordult. Minden sarok mögött ellenség, minden ajtó mögött veszély rejlik. Amikor beüt a tragédia, ami elragadja az emlékeit, a lány már senkiben sem bízhat, még a kék szemű fiúban sem, aki azt ígéri, minden rendben lesz.
Mert míg Hartley emlékei tele vannak fehér foltokkal, az ösztönei azt súgják, hogy Easton veszélyes. Képtelen eldönteni, hogy a fiú vajon a kígyó az édenkertben, vagy az esélye a megváltásra. A káoszt, ami vele jár, képtelenség kezelni, az érzések pedig, amiket őbenne kelt, túl zavarosak ahhoz, hogy kibogozza őket.
Easton azt akarja, hogy a lány emlékezzen. Hartley szerint jobb felejteni.
És talán igaza van.
Tragédia. Árulás. Bizalom. Hartley-nak szembe kell néznie a tényekkel – a Royalok elől képtelenség menekülni.

Tanulj meg a szabályaik szerint élni, vagy a vesztedet okozzák.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése