2018. december 11., kedd

Foglaljuk össze! - az év utolsó Book-Tag bejegyzése

Sziasztok!

Beköszöntött a december, kicsit én is beúsztam a karácsonyi készülődésben igen, már most, mert mindig korán elkezdem az ajándék hajszát, úgyhogy ezért is volt csend a blogon valamint egy hosszabb olvasmány miatt is. Mivel az év utolsó hónapját írjuk, így keresgélés után megtaláltam a megfelelő BookTag kérdés özönt: egy ABC listát. Ugyan találtam karácsonyi témában is kérdéseket, de azokat korábban már több ilyen bejegyzésben is érintettem, így nem láttam értelmét megcsinálni. Bár gondolkoztam azon, hogy karácsony környékére keresek külföldi blogon frappáns kérdéseket az ünnephez mérve könyvekre vonatkozóan. Hiszen mindig szoktam karácsonykor posztolni nektek, miért ne kötném össze ezzel? :)

Viszont a BookTagek kapcsán felmerült bennem valami...

Az idei esztendőben újításként vezettem be az oldalra a havi BookTag bejegyzéseket. Én mindig szerettem megcsinálni őket, főként ha érdekes, esetleg tematikus kérdésekre kellett válaszolni. De sajnos mindig ismétlődtek a dolgok, és egyre inkább azt éreztem, hogy nem tudok megújulni ezekkel a kérdésekkel... Nyilván, az ízlésem könyvek terén nem változik olyan sűrűn, ezért sem tudtam újat írni egy-két kérdésre például kedvenc író/könyv/borító. Ezért kétséges számomra, hogy 2019-ben adok-e létjogosultságot ennek a dolognak. De ezt még megálmodom.

De vágjunk is bele az e havi kérdezz-felelekbe!


Author you’ve read the most books from – Az író, akitől a legtöbbet olvastál
Tekintettel arra, hogy rengeteg folytatásos sorozatot olvasok, valamint van két kedvenc íróm, akik több részes sztorikat írta, így feldobta a kérdés a magas labdát. Számomra a kérdés az volt, hogy Lakatos Levente fog-e nyerni number one kedvenc írómként, de rájöttem, hogy nem. Mivel Leiner Laura könyveit a Szent Johanna Gimi sorozattól fogva mind olvastam, így 19 általa írt, és általam elolvasott regénnyel toronymagasan ő nyert. Mögötte maradt Levente 8 könyvével.
Best sequel ever – A legjobb folytatás valaha

Számomra ez úgy mutatkozik meg, hogy az első rész befejeztével alig várom már, hogy a következőt a kezembe vehessem. Ide utolsó ilyen élményem alapján Erin Watt szerzőpáros sorozatát, a Royal fiúkat tenném. Kimondottan utálom a függővégeket, de az első rész végeztével egyszerűen nem bírtam magammal, és másnap mentem megvenni a folytatást. Sőt, a harmadik részét magyar megjelenés előtt inkább elolvastam angolul, hogy megtudjam mi lesz a sztori vége.
Currently reading – Amit jelenleg olvasol
Lakatos Leventétől az Aktus. Imádtam, csak hosszú terjedelme miatt tőlem szokatlan módon, egyszer olvastam el. Pedig Levente regényeit legalább kétszer olvastam, úgyhogy ez bűn tőlem… :D
Drink of choice while reading – Ital, amit olvasáshoz választasz
Tea, ha hideg idő van. Vagy forró csoki, kakaó, bár ma például egy pohár fehér bor mellett olvastam. Mindig változó ez nálam.
E-reader or physical book? – E-book olvasó, vagy papír alapú könyv?
Az örök kérdés egy könyvmoly életében. Egy időben makacsul ragaszkodtam a papír könyvekhez, hiszen imádom a jellegzetes illatukat, azt, hogy mindenhova cipelhetem magammal, valamint lapozni az oldalakat. Viszont mivel egyre szűkösebb a hely nálam a polcomat illetően, így az utóbbi időben nem vetem meg az e-könyveket sem. Jó ideje gondolkozok e-book olvasó vásárlásán is, hiszen ezt praktikusabb lenne egy utazás során magammal hordani. Valamint be kell látni, hogy az olvasás nem épp egy olcsó hobbi. Tudom, erre ott a könyvtár, vagy kölcsönkérés. De én szeretek egy könyvet birtokolni, főleg ha imádtam a történetet. Az e-könyvek valamivel olcsóbbak, mint papír társaik. De akkor sem tudnék teljesen lemondani a papír könyvekről. Hiszen hogy dedikáltatnék egy e-könyvet?
Fictional character you probably would have actually dated in high school – Egy karakter, akivel minden bizonnyal randiztál volt középiskolában
REED ROYAL!!!!!!!!! Szerintem ezt nem kell megmagyarázni egy Erin Watt olvasónak. Aki pedig nem olvasta a sorozatot… Hát pótolja a lemaradását gyorsan!
Glad you gave this book a chance – Könyv, aminek örülsz, hogy esélyt adtál
A legtöbb impulzus vásárlásom így végződik szerencsére. Most épp ilyen számomra Vi Keeland-től A beosztott.
Hidden gem book – A rejtett gyémánt
Szerintem amióta ezt a könyvet olvastam, még nem írtam olyan BookTag bejegyzést, amiben ne szerepelt volna a címe. Hát innen se maradjon ki. Számomra A nyugalom tengere pont ez a rejtett gyémánt, amit megéri olvasni.
Important moment in your reading life – Egy fontos pillanat az olvasói életedben
Ezt a képet itt hagynám erre igen, ez az én posztom:

Just finished – Most fejezted be
A beosztott számomra egy kellemes meglepetés volt. A könyv témáját tekintve teljesen másra, egy sablon történetre számítottam, de valahogy mégis lekötött. Szórakoztatott, számomra izgalmas volt, és tetszett is. Ennek okán gondolkozom azon, hogy még szeretnék olvasni az írónőtől könyvet!
Kinds of books you won’t read – Könyv típusok, amiket nem fogsz olvasni
Fú ez megint jó kérdés, hiszen nincs kialakult szokásom, hogy x típusból olvasok csak. De talán ide sorolnám a történelmi/háborús könyveket. Egy ilyenem van, de valahogy cseppet sem vonz az, hogy elolvassam.
Longest book you’ve read – A leghosszabb könyv, amit olvastál
Lakatos Levente Aktusa jó, ez elég furán jött ki a maga 900 oldalával még mindig vezeti ezt a listát.
Major book hangover because of – A legfőbb könyv, amitől „másnaposságod” volt
Nemrégiben nekem ilyen volt a Tűzeső. Nem épp könnyed témákba kap a könyv, így hagytam egy kis időt neki, miután új könyvet olvastam volna.
Number of bookcases you own – Könyves polcaid száma
Hát ez a baj. Szűkölködök a szerény kis négy darab könyves polcommal, ami lehetne több is. Csak a helyhiány miatt a szobámban szükség van a többire tárolási szempontból. De tervezek még egy polcot a könyveimnek, mert hát azok meg csak úgy szaporodnak.
One book you have read multiple times – Egy könyv, amit számtalanszor olvastál
Lakatos Levente: LoveClub. Fogalmam sincs hányszor olvastam el. Ez volt a második könyvem tőle, és tűkön ülve vártam, hogy megjelenjen (főleg, hogy asszem a szülinapomon jött ki, vagy valamikor a környékén). Szerintem háromszor legalább olvastam, ha nem többször.
Preferred Place To Read – Kedvelt hely az olvasáshoz
Az ágyam. ♥
Quote that inspires you/gives you all the feels from a book you’ve read – Idézet, ami inspirál/mindenféle érzéseket ad számodra egy könyvből, amit olvastál
Szeretem a könyves idézeteket. Ide szerintem egy értelműen pár Levente idézetet hoznék:
„Néha kell az ember életébe egy-egy vihar, amely felrázza. Megrettenti. Ami után más életet kezdhet, és új céljai lehetnek. Ami után ismét szépnek láthatja a világot.”
Lakatos Levente: Barbibébi
„A kellemetlen tapasztalatokra nincs ember, aki vágyna. Mégis ezek a pofonok tesznek bennünket erősebbé.”
Lakatos Levente: Aktus
„A motivációt magadnak kell megtalálnod. Mielőbb. Különben megkeseredett és céltalan leszel.”
Lakatos Levente: Aktus
„Az éjszakai utcák szakasztott olyanok, mint az életünk. Sétálunk rajtuk rendíthetetlenül, és közben abban reménykedünk, hogy ha nem nézünk oldalra, a bokorból leselkedő veszedelem sem támad ránk. Pedig éppen a félelmünk biztosítja arról, hogy jó helyen settenkedik. Az összes árny a rettegéseinkből táplálkozik. Minél jobban majrézunk, annál nagyobbakra nőnek. A bátrak azonban az összes belső árnnyal szembenéznek, mert tuják, csak a vakmerőségükkel kerülhetik el a bajt.”
Lakatos Levente: Barbibébi
Series you started and need to finish – sorozat, amit elkezdtél, de még nem fejezted be
Lauren Conrad L.A. Candy. Az első két részt nagyon szerettem. Mivel a befejezést rá egy évre tudtam beszerezni, azóta is áll a polcomon és várom a csodát, mikor kezdem újra az egész sorozatot.
Three of your all-time favorite books – Három kedvenc könyved
Oh my God. Hogy emeljek ki hármat?! Azért megpróbálom. … Áh nem, miután végignéztem a polcomon rájöttem, hogy ez nem fog menni.
Unapologetic fangirl for – Könyv, amiért menthetetlenül rajongsz
SZIGOR TRILÓGIA!! Egyszerűen imádom, annyira jó. A második könyv egy az egyben levett a lábamról, a romantikus részekkel, meg úgy mindennel. De ja.. Ezért a kedvenc íróm Levente.
Very excited for this release more than all the others – Megjelenés, amit mindenkinél jobban vársz
Brittainy C. Cherry Gravitáció! Valamint, ha végre kijön akár angolul is E. L. James Ötven árnyalatának az utolsó része Grey szemszögéből. Hát meg lehet kövezni, de én a Szabadság ötven árnyalatát szerettem, és tökre kíváncsi vagyok rá Christian szemszögéből.
Worst bookish habit – legrosszabb könyves szokásod
Addig nem csinálok semmit, amíg fejezet közben vagyok. Ha olvasás közben bármire kérnek, akkor addig nem mozdulok, amíg nem értem a végére a fejezetnek. Telefont is vonakodva veszek fel ilyenkor…
X Marks The Spot: Start at the top left of your shelf and pick the 27th book - X jelöli a helyet: Keresd meg a polcodon a 27. könyvet bal felülről kezdve
A polcomon van két szótár, régi tankönyvek, fotós könyvek, meg eladósorba szánt könyvek is. Így jött ki Lakatos Levente Szigor II. Milyen meglepő, ugye? Gondolom nem.
Your latest book purchase – Legutolsó könyv, amit megvásároltál
Erin Watt: Cifra Palota. Ugyan angolul a nyáron már olvastam, de egyrészt magyarul is szerettem volna. Másrészt, az első két könyv is megvan, így ez sem hiányozhatott a polcomról.
Zzz snatcher book: last book that kept you up WAY late – A legutóbbi könyv, amit késő estig olvastál
Én általában minden aktuális olvasmányomat késő estig olvasok, mivel én imádok ilyenkor olvasni. Minden elcsendesül, mindenki alszik már körülöttem, így nyugiban tudok olvasni a szobámban. Szóval ez az aktuális olvasmányom, az Aktus.
Innen származik a BookTag, nézzetek rá erre is!

Jó hosszú lett ez a bejegyzés, elég sok kérdésre válaszoltam most. Esetleg, ha innentől egy darabig nem lenne poszt, annak az az oka, hogy egyrészt hosszú könyvet olvasok. Másrészt, erről már volt bejegyzés a blogon, így nem írnék újat, felesleges. De remélem, nemsokára találkozunk egy új posztban!

Jó karácsonyi készülődést, valamint olvasgatást kívánok mindenkinek! :)

F.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése