2018. február 14., szerda

Befejezni, amit elkezdtünk - könyvértékelés

Talán még molyon, vagy egy könyves csoportban futottam bele ebbe a könyvbe. Elolvastam a fülszövegét, aztán felkeltette az érdeklődésemet csak a szokásos. Úgy voltam vele, hogy rengeteg olvasatlan könyv pihen a polcomon, ráérek a beszerzésével. Adódott még januárban, hogy a havi nagybevásárláskor a Tescoban elnéztem a könyves osztályra meglepő módon ott nem szoktam könyveket nézegetni és megláttam a könyvet. Ami meglepett, hogy a bolti 3600 forintos ára helyett 2700 forintért lehetett megvenni. Gondolom, mondanom sem kell, hogy ezt követően boldogan sétáltam ki a hónom alatt Anne L. Green Elvarratlan szálak című regényével.


A borítón díszelgő sármos alak számomra remekül testesítette meg a főszereplő Cross dokit. Valahogy így képzeltem el, szóval ez piros pont. Később megtudtam, hogy a könyv írója magyar, úgyhogy újabb piros pont. Ez már kettő!

Na, de lássuk, hogyan szerepel maga a történet nálam!

Főhősünk Aiden Cross, aki balhés hétköznapjait tengeti örök agglegényként, ám egy tragédia felzaklatja. Ez változásra ösztönzi, főként azért, hogy feltérképezze addig eltitkolt múltját. Visszatér gyökereihez, így elköltözik Olaszországba, ahol majdnem új életet kezdve elmélyül hivatásában, és szorgosan ment életeket.

Színre lép Aria is, aki heves, tűzről pattant leányzó, számomra szimpatikus női karakter volt egyébként. Nos, annak rendje, módja szerint egymás mellé kerülnek, és össze is gabalyodnak szépen. Először a lányt feszélyezi a doki pökhendi, kacér stílusa, végül ez veszi le a lábáról. Számomra az elején nem volt szimpatikus annyira Cross, mivel tipikus tenyérbe mászó, mindent elhiszek magamról karakter volt. Aztán természetesen megváltozott.

A titkos viszonyuk meleg táptalaja lett a különböző bonyodalmaknak. Remekül volt a történet felépítve, hiszen egyik csavarból a másik ámulatba eszméltem olvasás közben. Nem volt hiány izgalmakban a főszereplők kapcsolata alatt, hiszen ott lebegett felettük a véres kard Aria régi mentora személyében, majd elburjánzott a dolog, hiszen felbukkant a maffia is, és szépen lassan átvette az irányítást. Aiden mindvégig harcolt múltja ellen, ám végül beszippantotta a gépezet, és úgy látszott, nincs kiút a helyzetből. Furfangosabbnál furfangosabb tervek kerültek elő az ellenség kiiktatására, és had ne mondjam, hogy ez még több bonyodalmat okozott… És persze izgalmat is! Közben a magánéleti szálon is megszaporodtak a gubancok, egyre mélyebb érzelmek alakultak ki a szerelmesek között. Sokszor ez gyengítette, majd erősítette is meg a férfit terveinek véghez vitelében. De hát ilyen a szerelem, nem?

A történet végére szinte letehetetlenné válik a regény. Az író rendesen borzolja a kedélyeket a fordulatokkal. A vége persze nyugalmassá válik, minden kirakós darabka a helyére kerül - pardon, minden szálat elvarrnak. Bár, amikor már azt hittem minden megoldódott és tényleg béke jön, tévedtem, hiszen jött még egy utolsó csapás. Egyébként, szeretem az ilyen mozgalmas könyveket, de úgy rémlik, ezt már párszor említettem.

Nos, ebben a történetben minden megtalálható. Olasz habitus – egy magyar írónőtől, szerelem, cselszövés, maffia, bonyodalom. Azt hiszem, összegyűlt a piros pont az ötöshöz, hiszen több nem kell egy jó könyvhöz!

Ki tudja, lehet később olvasok még az írónő művei közül.





Kedden a blog betöltötte harmadik szülinapját. Gyorsan megy az idő! Köszönöm az elmúlt három évet a csekély olvasótáboromnak, tudom, hogy elég változó aktivitást mutattam, de igyekszem most fenntartani a blog színvonalát. És mi tartozik a szülinaphoz? Természetesen egy Ötven árnyalat mozi! Nyugalom, hétvégén érkezem az utolsó film kritikájával! Laters, Baby!

F.

Anne L. Green: Elvarratlan szálak
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Kiadás éve: 2017
516. oldal

A szerelem a legveszélyesebb fegyver

Aiden Cross sorsa már a születése pillanatában megpecsételődött. Az anyja halála után alig pár hónaposan az olasz maffia elől egy tanúvédelmi program keretében Amerikába menekítik, ahol a nagynénje oltalma alatt felépítheti saját életét. Az új, szeretetteljes környezetnek hála, boldog lehetne, ám mégsem találja a helyét. Egyik zűrből a másikba keveredik. A múltjának titkai lassan benne is felszínre törnek, így visszatér olasz gyökereihez, hogy ráleljen önmagára. 

Baleseti sebészként helyezkedik el egy római kórházban, ahol nemcsak a hivatásába vetett hitét kapja vissza, de rátalál a szerelem is. A tökéletesnek hit boldogságot azonban beárnyékolja a balsors. A mindennapok részévé válik a megfélemlítés, zsarolás és korrupció.

Aria Bianchi határozott, ambiciózus rezidens, akinek életében az egyetlen fontos tényező: a munkája. Ám ez akarata ellenére hamar megváltozik, amikor feltűnik az új felettese Aiden személyében. A férfi humora, lazasága, lázadó életfelfogása lenyűgözi és magával ragadja a fiatal lányt. Közös jövőjük építésének útjában azonban egy leküzdhetetlennek tűnő akadály áll: a maffia. 

A többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt Anne L. Green a 2015. év elsőkönyves felfedezettje. Legújabb romantikus-erotikus regényének lapjain a korábbiaknál is több izgalommal, érzelemmel, humorral fűszerezett története során végigizgulhatjuk a két szerelmes váratlan fordulatokkal, küzdelmekkel gazdagított életútját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése